Skip to content Skip to navigation

De legende van de Schorpioen

De geschiedenis van Abarth is het verhaal van een man, Carlo Abarth, die met zijn eigenzinnigheid en visie betaalbaar racen in de autowereld introduceerde.

Na zijn eerste race-successen met de auto's die hij had gebouwd op basis van nooit afgebouwde Cisitalia-carrosserieën, waaronder de door Tazio Nuvolari bestuurde 204A, begon hij met het ontwikkelen van de legendarische tuningkits waarmee de kleine Fiat 500 en de Fiat 500 tot betaalbare race-auto's konden worden omgebouwd. Op Monza zette het merk hiermee een reeks ongelooflijke records neer. Met andere modellen werden talloze overwinningen in de meest uiteenlopende raceklassen behaald. Ook in de rallysport was het merk succesvol, eerst met de Fiat 124 Abarth Rally en later met de Fiat 131 Abarth Rally, waarmee zelfs de wereldtitel werd behaald. En dan waren er natuurlijk nog de 2400 Coupé, de 1000 Bialbero Record Pininfarina, de 2000 Sport Tipo SE 010 ... Lees meer over de geschiedenis van Abarth, de hoofdrolspelers daarin en de meest spraakmakende auto's op de website van FCA Heritage.

 

ONTDEK DE GESCHIEDENIS VAN ABARTH

Classic Car Services

FCA Heritage biedt een reeks services specifiek voor kenners, bezitters en verzamelaars van historische Abarth-modellen.

Zo kunt u uw klassieke Abarth op echtheid laten controleren om een Certificaat van echtheid te verkrijgen of kunt u uw auto door de specialisten van FCA Heritage laten repareren of restaureren om zijn oorspronkelijke schoonheid en prestaties in ere te herstellen.

ONTDEK ONZE SERVICES

Reloaded by Creators

Met het programma 'Reloaded by Creators' biedt FCA Heritage geselecteerde klassieke Abarth's te koop aan die geheel in originele staat zijn teruggebracht.

Zo kunt u de eigenaar worden van een in topconditie verkerende historische Abarth, waarbij de echtheid en originaliteit zijn gegarandeerd door het merk dat ze heeft gebouwd. Bekijk het actuele aanbod in de virtuele showroom van het Reloaded by Creators-programma.

BEKIJK HET AANBOD