Skip to content Skip to navigation
 Grande Punto Abarth da dietro durante una curva in aquaplaning

Abarth Driving Academy

Voor de organisatie van de rijvaardigheidstraining van de Abarth Driving Academy heeft Abarth gekozen voor Dorado, de school voor rijvaardigheid van Andrea de Adamich. Een bijzonder gekwalificeerde instelling die op internationaal niveau bekend is. De Abarth Driving Academy is gevestigd op het circuit van Varano de’ Melegari, Parma.

DE CURSUSSEN

De cursussen van de Abarth Driving Academy gaan recht op hun doel af, net zoals de auto's van de Schorpioen. Niet alleen de veiligheid maar ook het rijplezier wordt verbeterd door middel van “negatieve rijoefeningen“, oftewel oefeningen die de beheersing van de auto in limiet- en noodsituaties laat verbeteren, en "positieve rijoefeningen" waarmee op de racebaan de ideale lijn en de correcte progressie in bochten worden uitgeprobeerd om negatieve rijsituaties te voorkomen.

Sinds 1991 heeft het centrum een cursusprogramma ontwikkeld met oefeningen op hoog niveau, die geavanceerd zijn op het gebied van technologie en zijn afgestemd op de persoonlijke behoeften van de cursist. Dit alles dankzij een professionele staf, de modernste lestechnologieën en een echt circuit. De kwaliteit van de cursusprocessen is ISO 9001:2008 gecertificeerd.

YOUTUBE

Door het gebruik van de Youtube-speler ben je als gebruiker van deze website onderworpen aan de gebruiksvoorwaarden Youtube

INCENTIVE CORPORATE

CURSUSSEN VOOR BEDRIJVEN

HET CONCEPT:
dynamiek, snelheid, reactievermogen, doelstellingen: waarden die het racecircuit en de onderneming gemeen hebben.

 

DE EMOTIE:
Om ruimte te geven aan de speldimensie en het enthousiasme dat ook in de manager en de volwassene aanwezig is. Om ruimte te bieden aan het spel element en het enthousiasme in het team te verhogen.

 

HET TEAM:
De prettige en aangename omgeving. De ervaring van de Coureurs-Docenten. De organisatie van vaardigheidswedstrijden die souplesse, veiligheid en controle belonen, versterken van de groepsrelaties. De wederzijdse kennis en het gevoel dat men erbij hoort.

 

HET IMAGO:
De exclusiviteit van het circuit. De prestaties van het wagenpark. De personalisatie van de ruimten met het bedrijfsmerk. Het beleggen van conferenties en workshops garanderen een perfect resultaat en veel positieve PR voor uw bedrijf.

TEAM - COUREURS-DOCENTEN

De beste coureurs op nationaal en internationaal niveau. Professionals op het gebied van snelheid, wedstrijden en veiligheid. Andrea PICCINI, Mimmo SCHIATTARELLA, Alex FIORIO, Andrea AGHINI, Piero LIATTI, Antonio TAMBURINI, Rui AGUAS, Giampiero SIMONI, Fabio MANCINI, Marco CAVIGIOLI, Luca ROSSETTI, Alessandro BALZAN en talrijke anderen werken al vele jaren met het centrum samen. Sommigen wisselen de cursussen met hun wedstrijdactiviteiten af en assisteren en cöordineren de deelnemers aan de cursussen op het circuit.

DE CURSUSSEN

 • DAG 1

 •  

  08.45 uur  Aankomst gasten op circuit – accreditatie deelnemers
  09.00 uur  Presentatie + technische briefing
  09.30 uur  Correcte rijhouding (op circuit)
  10.20 uur  Begin dynamische oefeningen in speciale zones en op de racebaan

 • .

 •  

  12.40 uur  Lunchpauze bij restaurant van het circuit
  13.40 uur  Voortzetting dynamische oefeningen in speciale
                       zones en op de racebaan
  17.10 uur  Afsluiting activiteiten en overhandiging diploma's
  17.30 uur Vertrek gasten