Skip to content Skip to navigation
PRE-BOOK YOUR ABARTH NEW 500 SCORPIONISSIMA

PRE-BOOK

WEES DE EERSTE

PRE-BOOK JOUW NIEUWE ABARTH 500e SCORPIONISSIMA

DOE HET NU
EEN NIEUW ELEKTRISCH RAS

ELECTRIC MOBILITY

Een keuze die milieu en prestaties verbetert.

Ontdek meer

RIJPLEZIER HEEFT EEN NIEUWE ENERGIE

7 seconden. Dat is alles wat nodig is om verliefd te worden op de New Abarth 500e, de meest responsieve en opwindende Abarth 500 ooit in de stad*, die de prestaties van de Scorpion combineert met de innovatie van elektrische mobiliteit om 100 km/u te bereiken nog voor je het weet.

*1 seconde sneller bij 20-40 km/u dan zijn tegenhanger met benzinemotor (50% sneller);
1 seconde sneller bij 40-60 km/u dan zijn tegenhanger met benzinemotor;
1 seconde sneller bij 60-100 km/u dan zijn tegenhanger met benzinemotor (20% sneller)

ALTIJD DE JUISTE SET-UP

De rijmodusschakelaar biedt je de keuze uit drie standen om de set-up van de aandrijflijn en het onderstel aan je voorkeuren en de rijomstandigheden aan te passen: Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track.

ZO KLINKEN TOPPRESTATIES

De speciaal ontwikkelde soundgenerator geeft de nieuwe Abarth 500e Scorpionissma een imponerend geluid dat misschien nog wel krachtiger is dan de klassieke rauwe Abarth-brul. En het mooie is, dat je het geluid nu ook kunt uitschakelen. Met het rijplezier is dat mogelijk: dat staat altijd aan!

DE SCHORPIOEN BLIJFT

Nieuwe badges op de voorspatborden markeren de stap die Abarth met de nieuwe Scorpionissma naar de toekomst zet. Ze staan voor zijn innovatieve elektrische aandrijftechniek die topprestaties en rijplezier verenigt met duurzaamheid. Hiermee zullen we onze eigen plek in de autowereld blijven opeisen, zoals we dat altijd al hebben gedaan sinds 1949.

PERFECTE ONDERSTEUNING

De sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun en bekleding van Alcantara combineren comfort met een perfecte ondersteuning van het lichaam. Het gifgroen gelaserde schorpioen-logo maakt duidelijk dat ook deze elektrische Abarth het venijn bezit dat hem tot een échte Abarth maakt.

DOMINEER DE WEG

De titaniumgrijze facetgeslepen 18-inch velgen van de nieuwe Abarth 500e staan garant voor een optimaal wegcontact en maken in één oogopslag duidelijk wat zijn intenties zijn: het domineren van de weg.

INTENSE RIJBELEVING

Het 10,25-inch scherm van het Uconnect™ Radio NAV-systeem onderscheidt zich door zijn haarscherpe beeld en pakkende grafische design. De Performance-schermen bieden je realtime informatie over een groot aantal rijparameters om je prestaties op de weg of op het circuit nog intenser te beleven.

DIRECT TOEGANG TOT JE TELEFOON

Via Apple CarPlay® of Android Auto™ kun je draadloos je iPhone of Android-telefoon aan het Uconnect™-systeem koppelen. Vanaf het op scherm in het dashboard heb je dan voortaan telkesn zodra je het contact inschakelt direct toegang tot al je contacten, muziek en ondersteunde apps.

MEER PLEZIER, MEER BESCHERMING

Met een hele reeks geavanceerde rijassistentiesystemen maakt de nieuwe Abarth 500e het rijden leuker en veiliger, zonder zorgen. Zo kan hij onder andere zelfstandig een veilige afstand tot voorliggers aanhouden, waarschuwen voor andere weggebruikers in de dode hoeken schuin achter de auto, een remingreep uitvoeren wanneer een ongeval dreigt en een noodoproep versturen in het geval er toch iets misgaat.

VERSCHILLENDE LAADMETHODEN

Voor het opladen van het accupakket biedt de nieuwe Abarth 500e je verschillende methoden. Thuis kun je hem gewoon aan een stopcontact aansluiten, maar het gaat sneller met de als accessoires verkrijgbare thuislader. Natuurlijk kun je hem ook gewoon aan een laadpaal op straat zetten. En als je onderweg bereik tekort komt, kun je terecht bij elk openbaar laadstation. Met snelladen laad je dan over het algemeen in een minuut of vijf genoeg stroom bij om op je bestemming te kunnen komen!

RIJDEN MET ÉÉN PEDAAL

De rijmodussen Turismo en Scorpion Street Mode bieden je de mogelijkheid tot ‘One Pedal Drive’. Je gebruikt het rijpedaal dan niet alleen om weg te rijden en te accelereren, maar ook om af te remmen: je voet van het pedaal halen is voldoende om vaart te minderen of te stoppen.

EMPOWER THE FUN

Onder de scherpe lijnen van de motorkap heeft de nieuwe Abarth 500e een krachtige e-motor van 113,7 kW, een 100% elektrische motor in combinatie met een 42 kWh lithium-ion batterij om de uitstoot te verminderen en het rijplezier te vergroten. En dankzij het onmiddellijke koppel van 235Nm kun je je nieuwe Scorpion Scorpion nu opvoeren om spannende acceleraties te beleven en een adrenalinestoot te voelen bij elke brandende pick-up.

KEEP IN TOUCH WITH PERFORMANCE

BLIJF IN CONTACT
MET ABARTH

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws uit de elektrische wereld van Abarth.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE

Technische gegevens

MOTOR

Motortype Permanent Magnet e-motor

Maximaal vermogen 113 kW – 154 pk

Maximaal koppel 235 Nm

Versnellingsbak Versnellingsbak met enkelvoudige reductie

BATTERIJ

Vermogen 42kWh

Technologie Lithium-ion

Oplaadtijd 3kW AC-station thuis (0-100%) -MODE 2 : 15h en 15 minuten

11kW AC-station (0-100%) -MODE 3: 4h en 15 minuten

85kW DC Snelladen -MODE 4 (0-80%): 35 minuten

Transmissie Voor: McPherson met telescopische schokdemper

Achter: Twist beam met telescopische schokdemper

CONTROLE

Remmen: Voorkant: Gebogen Tab-schijven, Ø 281 x 26

Achteraan: Massieve schijven Ø 278 x 12

Velgen: 18-inch facetgeslepen lichtmetalen velgen - titaniumgrijs

PRESTATIES

Topsnelheid 155km/h (Elektronisch gelimiteerd)

Acceleratie 0-100 km/h: 7 sec*
*Met de batterij meer dan 90% opgeladen

...
...
...

Afbeeldingen zijn slechts ter illustratie. De auto is nog niet verkrijgbaar.

De nieuwe Abarth 500e Scorpionissima wordt een gelimiteerde editie die in maximaal 1949 eenheden wordt geproduceerd

Het is een topversie die wordt gekenmerkt door een exclusieve zijsticker en een genummerd echtheidscertificaat. De verkoop in Nederland gaat naar verwachting medio 2023 van start.