Skip to content Skip to navigation

BESCHIKBARE KLEUREN EN UITVOERINGEN

POISON BLUE

POISON BLUE
HATCHBACK
& CABRIO

ACID GREEN

ACID GREEN
HATCHBACK
& CABRIO

Nieuwe Abarth 500e

NIEUWE ABARTH 500e

MEER ABARTH DAN OOIT.

OFFERTE AANVRAGEN
EEN NIEUW ELEKTRISCH RAS

ELECTRIC MOBILITY

Een keuze die milieu en prestaties verbetert.

Ontdek meer

RIJPLEZIER HEEFT EEN NIEUWE ENERGIE

7 seconden. Dat is alles wat nodig is om verliefd te worden op de New Abarth 500e, de meest responsieve en opwindende Abarth 500 ooit in de stad*, die de prestaties van de Scorpion combineert met de innovatie van elektrische mobiliteit om 100 km/u te bereiken nog voor je het weet.

*1 seconde sneller bij 20-40 km/u dan zijn tegenhanger met benzinemotor (50% sneller);
1 seconde sneller bij 40-60 km/u dan zijn tegenhanger met benzinemotor;
1 seconde sneller bij 60-100 km/u dan zijn tegenhanger met benzinemotor (20% sneller)

ALTIJD DE JUISTE SET-UP

De rijmodusschakelaar biedt je de keuze uit drie standen om de set-up van de aandrijflijn en het onderstel aan je voorkeuren en de rijomstandigheden aan te passen: Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track.

ZO KLINKEN TOPPRESTATIES

De speciaal ontwikkelde soundgenerator geeft de nieuwe Abarth 500e Scorpionissma een imponerend geluid dat misschien nog wel krachtiger is dan de klassieke rauwe Abarth-brul. En het mooie is, dat je het geluid nu ook kunt uitschakelen. Met het rijplezier is dat mogelijk: dat staat altijd aan!

DE SCHORPIOEN BLIJFT

Nieuwe badges op de voorspatborden markeren de stap die Abarth met de nieuwe Scorpionissma naar de toekomst zet. Ze staan voor zijn innovatieve elektrische aandrijftechniek die topprestaties en rijplezier verenigt met duurzaamheid. Hiermee zullen we onze eigen plek in de autowereld blijven opeisen, zoals we dat altijd al hebben gedaan sinds 1949.

PERFECTE ONDERSTEUNING

De sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun en bekleding van Alcantara combineren comfort met een perfecte ondersteuning van het lichaam. Het gifgroen gelaserde schorpioen-logo maakt duidelijk dat ook deze elektrische Abarth het venijn bezit dat hem tot een échte Abarth maakt.

DOMINEER DE WEG

De titaniumgrijze facetgeslepen 18-inch velgen van de nieuwe Abarth 500e staan garant voor een optimaal wegcontact en maken in één oogopslag duidelijk wat zijn intenties zijn: het domineren van de weg.

INTENSE RIJBELEVING

Het 10,25-inch scherm van het Uconnect™ Radio NAV-systeem onderscheidt zich door zijn haarscherpe beeld en pakkende grafische design. De Performance-schermen bieden je realtime informatie over een groot aantal rijparameters om je prestaties op de weg of op het circuit nog intenser te beleven.

ALLES BINNEN HANDBEREIK

De Nieuwe Abarth 500e is compatibel met Apple CarPlay®. Sluit je iPhone aan op het Uconnect™ Radio Touchscreen 10,25" en bedien Apple CarPlay® met de spraakbesturing van Siri of het touchscreen om je apps en contacten te beheren, routebeschrijvingen op te vragen, berichten te versturen en te ontvangen, te bellen en naar je favoriete nummers te luisteren zonder kabels: alles wat je nodig hebt binnen handbereik!

CarPlay, iPhone en Siri zijn geregistreerde handelsmerken van Apple inc. Klik hier om de compatibele apparaten te bekijken.

TECHNOLOGIE MAKKELIJK BEREIKBAAR

De nieuwe Abarth 500e is ook compatibel met Android Auto™: je hoeft alleen maar je smartphone draadloos aan te sluiten op de intuïtieve Android Auto™-interface om je favoriete apps, muziek en contacten te beheren, nieuwe plaatsen te verkennen met Google Maps, verkeersinformatie te ontvangen en nog veel meer op het geavanceerde Uconnect™ Radio Touchscreen van 10,25".

Google, Google Play en Android Auto zijn handelsmerken van Google LLC.  Om Android Auto op je autodisplay te gebruiken, heb je een Android Auto compatibel voertuig, een Android telefoon met Android 5.0 of hoger en de Android Auto app nodig.  Om Android Auto Wireless te gebruiken, heb je een van de volgende dingen nodig - Elke smartphone met Android 11.0 en een 5 GHz Wi-Fi-netwerk. In de Europese Unie moeten smartphones aan aanvullende wettelijke eisen voldoen om het 5 GHz Wi-Fi-netwerk in de auto te kunnen gebruiken. - Google- of Samsung-smartphone met Android 10.0. - Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 + of Note 8-telefoon met Android 9.0. Klik hier om de compatibele toestellen te bekijken.

MEER PLEZIER, MEER BESCHERMING

Met een hele reeks geavanceerde rijassistentiesystemen maakt de nieuwe Abarth 500e het rijden leuker en veiliger, zonder zorgen. Zo kan hij onder andere zelfstandig een veilige afstand tot voorliggers aanhouden, waarschuwen voor andere weggebruikers in de dode hoeken schuin achter de auto, een remingreep uitvoeren wanneer een ongeval dreigt en een noodoproep versturen in het geval er toch iets misgaat.

VERSCHILLENDE LAADMETHODEN

Voor het opladen van het accupakket biedt de nieuwe Abarth 500e je verschillende methoden. Thuis kun je hem gewoon aan een stopcontact aansluiten, maar het gaat sneller met de als accessoires verkrijgbare thuislader. Natuurlijk kun je hem ook gewoon aan een laadpaal op straat zetten. En als je onderweg bereik tekort komt, kun je terecht bij elk openbaar laadstation. Met snelladen laad je dan over het algemeen in een minuut of vijf genoeg stroom bij om op je bestemming te kunnen komen!

RIJDEN MET ÉÉN PEDAAL

De rijmodussen Turismo en Scorpion Street Mode bieden je de mogelijkheid tot ‘One Pedal Drive’. Je gebruikt het rijpedaal dan niet alleen om weg te rijden en te accelereren, maar ook om af te remmen: je voet van het pedaal halen is voldoende om vaart te minderen of te stoppen.

EMPOWER THE FUN

Onder de scherpe lijnen van de motorkap heeft de nieuwe Abarth 500e een krachtige e-motor van 113,7 kW, een 100% elektrische motor in combinatie met een 42 kWh lithium-ion batterij om de uitstoot te verminderen en het rijplezier te vergroten. En dankzij het onmiddellijke koppel van 235Nm kun je je nieuwe Scorpion Scorpion nu opvoeren om spannende acceleraties te beleven en een adrenalinestoot te voelen bij elke brandende pick-up.

A NEW ELECTRIFYING RACE

CONNECTIVITY

Profiteer van de nieuwe connected services en de speciale FIAT-applicatie, om te profiteren van de functies van je elektrische Abarth. Krijg autonomie met functies die altijd binnen handbereik zijn om de prestaties van je auto altijd en overal te benutten. Connected services begeleiden je dagelijks en bieden je plezier en comfort. Verwarm je passagiersruimte voor door de motor te activeren. Heb plezier met rijden, zonder je zorgen te maken over het niveau van je batterij en laat je leiden naar openbare oplaadstations. Houd thuis op afstand controle over je privé Wallbox en verbruik alleen wat je nodig hebt. Profiteer ook van je navigatie om je bestemming vanuit de FIAT-applicatie te delen met je auto. Ontvang je informatie in real time tijdens je reizen... verkeer, weer, snelheidswaarschuwingen... Gelukkig zijn achter het stuur betekent ook sereen zijn. Aangesloten diensten garanderen je veiligheid. Je auto profiteert van een regelmatige diagnose. Je weet in real time de status van je Abarth. Je kunt ook rechtstreeks vanaf je plafondlamp noodoproepen1 doen naar het speciale callcenter. Dankzij je FIAT applicatie ben je in real time op de hoogte van alle waargenomen problemen, inclusief die van een poging tot diefstal2. Tot slot heeft je Abarth de mogelijkheid om een Wi-Fi2 toegangspunt te worden (tot 8 apparaten tegelijkertijd verbonden). Een waar genoegen voor je passagiers die zelfs online kunnen surfen, terwijl ze de Amazon voice assistant of Alexa3 gebruiken.

 

KEEP IN TOUCH WITH PERFORMANCE

BLIJF IN CONTACT
MET ABARTH

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws uit de elektrische wereld van Abarth.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE

Technische gegevens

MOTOR

Motortype Permanent Magnet e-motor

Maximaal vermogen 113 kW – 154 pk

Maximaal koppel 235 Nm

Versnellingsbak Versnellingsbak met enkelvoudige reductie

BATTERIJ

Vermogen 42kWh

Technologie Lithium-ion

Oplaadtijd 3kW AC-station thuis (0-100%) -MODE 2 : 15h en 15 minuten

11kW AC-station (0-100%) -MODE 3: 4h en 15 minuten

85kW DC Snelladen -MODE 4 (0-80%): 35 minuten

Transmissie Voor: McPherson met telescopische schokdemper

Achter: Twist beam met telescopische schokdemper

CONTROLE

Remmen: Voorkant: Gebogen Tab-schijven, Ø 281 x 26

Achteraan: Massieve schijven Ø 278 x 12

Velgen: 18-inch facetgeslepen lichtmetalen velgen - titaniumgrijs

PRESTATIES

Topsnelheid 155km/h (Elektronisch gelimiteerd)

Acceleratie 0-100 km/h: 7 sec*
*Met de batterij meer dan 90% opgeladen

...
...
...

Afbeeldingen zijn slechts ter illustratie. De auto is nog niet verkrijgbaar.

De nieuwe Abarth 500e Scorpionissima wordt een gelimiteerde editie die in maximaal 1949 eenheden wordt geproduceerd

Het is een topversie die wordt gekenmerkt door een exclusieve zijsticker en een genummerd echtheidscertificaat. De verkoop in Nederland gaat naar verwachting medio 2023 van start.

1 Optioneel beschikbaar voor de Abarth 500e

2 Niet mogelijk via de FIAT-app of het infotainmentscherm in het dashboard